Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата и добавете водата, коняка, солта и оцета.
Отделно пресейте брашното и добавете яйчната смес и нарязания на парчета маргарин, замесете меко и не лепнещо по пръстите тесто, ако е нужно добавете брашно. Увийте тестото в стреч фолио и поставете в хладилник за два часа.
През това време направете крема за Наполеона. Отделете 300 мл от студеното мляко, а останалото сварете в тенджера. В друг метален съд, разбийте жълтъците със захарта, добавете брашното и при непрекъснато бъркане налейте на струя отделеното студено мляко, до гладка смес.
Поставете съда на слаб огън, и с помощта на черпак наливайте от горещото мляко при непрекъснато бъркане до сгъстяване на крема и свалете от огъня. Прибавете ванилиите и нарязаното на парчета масло и бъркайте докато маслото се разтопи. Завийте крема със стреч фолио и оставете напълно да се охлади.
За блатовете разделете тестото на 12 равни части и оформете топчета. Върху хартия за печене разточете топче на много тънък лист и изрежете с помощта на чиния кръг, който печете заедно с изрезките на умерена фурна. Така процедирате с всичките 12 топчета.
Отделете изпечените изрезки и ги натрошете с помощта на точилка върху лист хартия за печене, те ще ви трябват за посипване на тортата.
Сглобете тортата, като редувате блат и крем и завършвате с крем. Намажете с крем сглобената торта и отстрани. Посипете обилно тортата с натрошените изрезки от всички страни.
Поставете в хладилник да престои не по-малко от 12 часа.