Начин на приготвяне
Пригответе крема, като в касерола сложите 800 мл от млякото, поставете на котлона и загрейте. Прибавете ванилията, маслото и захарта и оставете да кипне.
Затоплете леко останалите 200 мл от млякото и при непрекъснато разбиване добавете яйцата и брашното, като внимавате да не се получат бучки.
Когато млякото заври, прибавете яйчената смес на много тънка струйка и бъркайте непрестанно и енергично до сгъстяване и получаване на гладък, пухкав крем.
Наредете тортата, като в правоъгълна тава сложите ред от белите бисквити, отгоре залейте с няколко черпака от горещия крем, подравнете и сложете ред от какаовите бисквити, следва пак крем и така процедирайте до края, като завършите с крем.
Поставете така приготвената торта да се охлади и я завършете, като декорирате по избор с шоколад и плодове.
Бележка: Бисквитите нямат нужда от сиропиране, ако ги залеете с още горещия крем, в противен случай може ги сиропирайте със сок от компот.
Ако не разполагате с подходяща правоглна тавичка, може да я наредите и в кръгла, като празните места запълните с разчупени бисквитки, както направих аз. :)
Коментари