Начин на приготвяне
Лукът и чесънът нарежете. Чушката се почистете от семките и нарежете на кубчета. Запържете зеленчуците.
Прибавете каймата и пържете до образуване на трохи и изпаряване на течността. Овкусете с доматения концентрат, черния пипер и мащерката и след 1-2 мин дръпнете от огъня. Оставете да се охлади.
Добавете наситения магданоз, 2 яйца и натрошеното сирене и разбъркайте добре.
Корите се режат по дължина на 3. Мажат се с размито в малко вода яйце, като 2 ленти от кори се слепват, слага се от плънката и се навиват на триъгълни банички.
Подреждат се в тава с хартия за печене (аз ги намазах със зехтин, но вие може да ги намажете с яйце с малко олио или да ги оставите така).
Баничките с кайма и сирене се слагат в загрята фурна на 180 градуса да се пекат за 15 мин или до златист загар.