Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички със сирене и левурда

Банички със сирене и левурда

Gordana DanilovGordana Danilov
Готвач
14337598
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Банички със сирене и левурда
Снимка: Gordana Danilov
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Няма да ви остане нито едно парче, споделяме ви го от опит"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • праз - 1 стрък
  • зелен лук - 2 връзки
  • левурда - 1 връзка
  • яйца - 9 бр.
  • сирене - 100 г овче
  • морска сол - според нуждите
  • черен пипер - прясно смлян
  • олио - според нуждите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът, лукът и левурдата се нарязват на ситно.

Загрейте фурната до 200 градуса.

Постелете хартия за печене в тавата, която ще ползвате за печене на баничките.

В голям тиган запържете праза в сгорещено олио, добавете младия лук и левурдата, и продължете да пържите с периодично разбъркване.

Когато зеленчуците се запържат, добавете вече разбитите яйца и запържете, като внимавате да останат леко рохки.

Сгънете всяка кора, сложете отгоре две или три лъжици пълнеж, навийте на руло и я поставете върху намазнена хартия в тавата.

Поръсете така приготвените банички с олио и печете в предварително загрята фурна до златистокафяво.

Баничките със сирене и левурда са перфектната закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: