Начин на приготвяне
В купа изсипваме брашното и солта и разбъркваме с лъжица. Добавяме оцета и хладката вода и започваме да разбъркваме. Замесваме гладко тесто. Оставяме да почине 20 мин. Разрязваме тестото на 4 равни части.
Всяко 1 парче разрязваме на 2 и правим 8 топки. Взимаме 1 топче, с дланта го натискаме, слагаме парче масло и върху него слагаме друго топче и хубаво притискаме краищата.
Така правим и всички топчета Слагаме в купа намазваме с олио и оставяме да почине 20 мин. Приготвяме си в една паничка олио, точилка и в чинийка натрошеното сирене.
След като е отпочинало тестото взимаме 1 топка с помощта на точилка внимателно разточваме, като преди това напръскваме с олио тестото и започва въртенето над главата. Много трябва да се внимава, защото тестото се къса.
След като кората е готова, наръсваме пак с олио, добавяме сиренето сгъваме краищата и оформяме банички. Слагаме ги в тава, ръсим с олио и ги оставяме да се пекат във фурната на 200 градуса около 30 минути.