Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Хрупкави банички със сирене и масло

Хрупкави банички със сирене и масло

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Хрупкави банички със сирене и масло
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Няма значение, че е рано - винаги и по всяко време искаме да хапваме точно такива хрупкави банички"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 20 бр. фини
  • краве масло - 75 г
  • брашно - 2 или 3 ч.л.
  • нишесте - 1 или 2 ч.л.
  • фета - 100 г нискомаслено
  • магданоз - шепа по желание ситно нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в малка касерола или микровълновата фурна. Смесете брашно и нишесте в купа.

Поставете две кори една върху друга. Разпределете маслото между тях с помощта на четка. Поръсете отгоре брашняно-нишестената смес с цедка по целия лист.

Отгоре сложете 2 листа тесто. Отново смес от масло и брашно. Общо 4 листа. Така ще използваме за всяка от малките банички 4 кори.

Можете да разрежете пакета с кори през средата, да ви е по-лесно навиването на пакетчета.

Другият вариант е цели кори и поле разрязвате на банички със сирене. Както ви харесва. Аз избрах да са пакетчета баничките.

Смесете сиренето фета и ситно нарязания магданоз в купа, ако изберете да ползвате магданоз. Поставете от дългата страна на корите за баклава и навийте плътно.

Сложете в дълга тава. Направете същото за останалите кори и ги поставете до другите в тавата. След това нарежете ролките на каквато големина ви харесва. Този вариант е с целите кори.

Нанесете маслената смес върху баничките с четката си. Печете в предварително загрята на 180 °C фурна, докато баничките станат розови.

Сервирайте горещи хрупкави банички със сирене и масло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна борисова
Марияна борисова
Сутрин за закуска ще си ги вкуся.
10.04.2023 19:33
1