Начин на приготвяне
От предварително пресятото брашно, омекналото масло, водата и солта се замесва гладко тесто, което няма нужда от втасване, а само се оставя в хладилник за да се стегне.
Разточва се върху набрашнена повърхност на тънка кора. С помощта на рингове се изрязват кръгове.
С друг ринг с по-малък размер се отбелязва вътре втори кръг (без да се изрязва).
Получените кръгчета солени бисквити се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, и се поставят отново в хладилника, докато се приготви гарнитурата им.
В съд със загрят зехтин се запържват нарязаните на ситно глава лук и скилидка чесън. Прибавя се щипка сол, смлян черен пипер и суха мащерка. Лукът се готви, докато придобие златист цвят.
Доматите и моцарелата се нарязват на шайби.
Тавата със суровите бисквити се изважда и във всяко очертано кръгче се слага по малко настърган пармезан, отгоре запържен лук и се покрива с шайба домат.
Всяко парче домат се поръсва със сол, смлян черен пипер и нарязан на ситно босилек.
Завършват се антипастите с шайба моцарела.
Гарнираните бисквити се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути или докато краищата им порозовеят.
Сервират се топли празнични солени гарнирани бисквити.