Начин на приготвяне
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко, бакпулверът, олиото и солта. Замесва се меко тесто.
Разточва се на кора 2мм. Реже се на ленти около 3см.
Навива се върху формите за фунийки, като се започва от долния край.
Подреждат се в тава с хартия и се печат на 180°C до зачервяване.
Изваждат се и като се охладят, се изваждат от формите.
Всички продукти за пълнежа се слагат в купа и се разбъркват добре да се получи хомогенна смес.
Краставицата се нарязва на дребни кубчета и се добавя към сместа.
Пълнят се солените фунийки.
Тези празнични солени фунийки са идеални за всеки празник.
Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за солени кошнички или солен тарт.