Начин на приготвяне
В чопър сложете нарязаните моркови и пасирайте заедно с яйцата и олиото до хомогенност.
В купа пресейте брашното с бакпулвера. Добавете захарта и ванилията (ако нямате кафява захар, използвайте същото количество бяла).
Направете кладенче и сухата смес и сипете там течната. Разбъркайте бързо и енергично, за да не стане на бучки. Изсипете тестото във формички за мъфини, намазани с масло, или в хартиени формички.
Печете морковените мъфини 20 мин на загрята фурна на 180°C. Проверете с клечка за зъби.
Извадете ги и изчакайте леко да се охладят.
През това време разтопете шоколада заедно с маслото и с четка за мазане намажете мъфините до ръба на хартията.
Вземете смлените орехи и започнете да въртите мъфина в дланта си, за да полепнат хубаво орехите навсякъде.
Ако ви е по-лесно, орехите сложете на дъска за рязане и притискайте мъфини от моркови с шоколадова глазура с орехи по нея.
Коментари