Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем, добавете олиото и отново разбъркайте. Към тази смес добавете обелените и нарязани на малки кубчета ябълки.
Отделно смесете пресятото брашно, ванилията, бакпулвера и орехите, разбъркайте. Смесете двете смеси, като добавяте сухата смес към яйчената при непрекъснато бъркане с шпатула.
Бъркате в една посока до еднородна смес. Сипете сместа в тава 26 см диаметър, постлана с хартия за печене, и намаслена с малко олио.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете за 40 минути.
Извадете готовия сладкиш от фурната и го надупчете с вилица на повечко места. Докато се охлажда сладкишът, направете си глазурата като в метален съд налейте сметаната и добавете начупения на блокчета шоколад.
Поставете съда на слаб огън и бъркайте, докато шоколадът се разтопи напълно, до гладка смес.
Залейте надупчения сладкиш с горещата глазура и оставете да се охлади напълно.