Начин на приготвяне
Отделяме белтъците и жълтиците в 2 големи купи, като белтъците разбиваме на сняг с част от пудрата захар, а жълтъците с останалата захар разбиваме до бяло.
След това при жълтъците добавяме маскарпонето и разбиваме на ниски обороти до хомогенна смес, след което към получената смес добавяме внимателно белтъците и отново разбъркваме леко.
Смесваме ликьора с изстиналото кафе и потапяме бишкотите всяка за 1-3 секунди и нареждаме на дъното на съда.
Отгоре слагаме от крема, като се стремим да покрием всички бишкоти и след това повтаряме процеса с бишкотите и крема.
Покриваме Тирамисуто със стреч фолио (за да не изсъхва) и оставяме в хладилник за 4 + часа (колкото повече стои в хладилник, по-вкусно става).
Сервираме Тирамису за приятелки в чинийки и поръсваме с какао на прах.
Идеалната компания за следобедно кафе с приятелки.
Enjoy :)