Gotvach.bg»Рецепти»Коктейли»Пунш»Яйчен пунш с шардоне

Яйчен пунш с шардоне

Яйчен пунш с шардоне
Снимка: Вилхелмина Николова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • яйца - 3
  • захар - 100 г
  • бяло вино - 500 мл шардоне
  • звездовиден анасон - 1
  • канела - 1 пръчка
  • ванилия - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделяме белтъците от жълтъците.

Разбиваме белтъците на сняг с 2/3 от захарта и ванилията, жълтъците разбиваме с останалата захар.

Варим виното за 15 мин. с канелата и анасона, след което прибавяме жълтъците към него.

Най-накрая прибавяме и белтъците към пунша.

Яйчният пунш с шардоне е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: