Начин на приготвяне
Маслото се изкарва от хладилника, за да се отпусне.
Яйцата се чукват, като жълтъците и белтъците се разделят. Белтъците се слагат в купата на миксера. Разбиват се на сняг и се оставят настрани.
В друга голяма купа се слагат жълтъците. Добавяте се мекото вече масло и пудрата захар. Разбиват се до получаване на хомогенна смес.
Постепенно се прибавя брашното. Към белтъчната смес се добавят разбитите на сняг белтъци и ванилията. Разбърква се.
Подготвят се намазнени формички за кошнички. Пълнят се 3/4 със сместа, защото при печенето се надуват.
Пекат се в предварително загрята фурна до 200 градуса . Пекат се до светло кафяв загар. Вадят се врели от формичките и с много остър нож се разрязват на две кръгчета. Горното по–голямо се разделя на две полукръгчета, като внимателно се местят, за да изстинат.
В купа се разбиват маслото, пудрата захар и какаото. Сглобяват се пеперудките.
Сладкарски шприц се пълни с този крем. Взима се цяло кръгче и в средата му се прави лента с крем. Върху него се залепят двата полукръга с отрязаното надолу. Оформят се крилата на пеперудата.
Това се повтаря до сглобяване на всички пеперуди. Поръсват се с пудра захар. От фиде се начупват малки пръчици, които се използват за рогца. Поставят се от едната страна по 2 рогца, като се забиват в долната част на пеперудата.
Украсяват се празничните сладки, като с червена сладкарска боя се правят точици по крилата и в основата на рогцата - за очи.
Опитайте вкуса на домашните сладки Пеперудки.
Коментари