Начин на приготвяне
Разбиваме яйцата с телена бъркалка заедно със захарта. Добавяме след това 3-4 лъжици кисело мляко и разбъркваме много добре сместа. Пресяваме брашното, заедно със содата, може и бакпулвер да се сложи и ванилията.
Добавяме брашното постепенно по малко. Трябва да получим меко тесто, но не лепкаво. Ако остане лепкаво, добавяме още малко брашно. Разделяме тестото на четири части.
Разточваме на тънко тестото и с помощта на формички - пеперуди и сърца изрязваме сладките. Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Печем на 180 градуса, за около 15 минути, докато се зачервят леко.
От тези продукти излизат 4 тави със сладко. Като са готови и почти изстинали, ги слепваме, като между тях слагаме по малко мармалад от сини сливи.
Можем да ги слепим с друг вид сладко или с течен шоколад. Всичко е въпрос на вкус и желания. Накрая ги завършваме, като ги поръсим с пудра захар.