Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Дребни сладки пеперуди и сърца

Дребни сладки пеперуди и сърца

Yana G.Yana G.
Готвач
1786532457603
Дребни сладки пеперуди и сърца
Снимка: Yana G.
1 / 3
04/02/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Вкусни сладки за цялото семейство - колкото и да направите, до последната ще ги излапат"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • мас - 150 г или масло
  • захар - 150 г
  • кисело мляко - 3 - 4 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. или бакпулвер
  • брашно - 4 ч.ч.
  • ванилия - 1 пак.
  • мармалад - от сиви сливи, може и от друг плод
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме яйцата с телена бъркалка заедно със захарта. Добавяме след това 3-4 лъжици кисело мляко и разбъркваме много добре сместа. Пресяваме брашното, заедно със содата, може и бакпулвер да се сложи и ванилията.

Добавяме брашното постепенно по малко. Трябва да получим меко тесто, но не лепкаво. Ако остане лепкаво, добавяме още малко брашно. Разделяме тестото на четири части.

Разточваме на тънко тестото и с помощта на формички - пеперуди и сърца изрязваме сладките. Подреждаме ги в тава, покрита с хартия за печене. Печем на 180 градуса, за около 15 минути, докато се зачервят леко.

От тези продукти излизат 4 тави със сладко. Като са готови и почти изстинали, ги слепваме, като между тях слагаме по малко мармалад от сини сливи.

Можем да ги слепим с друг вид сладко или с течен шоколад. Всичко е въпрос на вкус и желания. Накрая ги завършваме, като ги поръсим с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: