Начин на приготвяне
От посочените продукти замесете тесто, като преди това маслото трябва да е престояло на стайна температура и да бъде меко. Отделете от тестото 1/3 част. В тази отделена част добавете разтопения на водна баня 40 грама шоколад за готвене, след като се е поохладил леко.
Увийте всяко топче тесто в стреч фолио и ги приберете в хладилника за около час. Извадете топчетата от хладилника и разточете всяко поотделно на правоъгълни кори с дебелина 3 мм.
Тясната страна на правоъгълника е добре да е около 15 см, а дългата страна е без значение. Разточват се върху стреч фолио. Добре е да се получат двете кори с еднаква големина, въпреки че кафявата се получава по-тънка.
Много внимателно, за да не се пречупи, кафявата кора се прехвърля върху светлата. Завийте на руло, помагайки си с фолиото. Не завивайте рулото до края, а оставете малко свободна част - само 5 мм леко да стърчи.
Срежете рулото на две през средата. Получените 2 бр. рула долепете едно до друго, откъм стърчащия им край, така че той да сочи нагоре. Увийте пак във фолио и отново приберете в хладилника да стегне за 20-на минути.
Как да оформим бисквитените пеперуди:
От двойното рулце нарежете бисквити с ширина 5-6 мм. Странично срежете крилата леко по 5-6 мм с острието на нож.
След това притиснете с показалците на двете си ръце от двете страни към средата. По този начин ще се оформят по две двойки крилца. Подредете пеперудите върху хартия за печене в тавата. По крилцата сложете шоколадови капки.
Изпечете бисквитите на 180 градуса с вентилатор за около 15 минути.