Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Бисквити великденски пеперуди

Бисквити великденски пеперуди

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9501
Бисквити великденски пеперуди
Снимка: Даниела Русева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"За пролетния празник - бисквити с пролетни мотиви Споменахме ли, че са страхотни?"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • масло - 150 г
  • яйца - 1 бр
  • захар - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • сол - 1 щипка
  • ванилия - 1 пакетче
  • шоколад - 40 г за готвене
  • за украса
  • шоколадови капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От посочените продукти замесете тесто, като преди това маслото трябва да е престояло на стайна температура и да бъде меко. Отделете от тестото 1/3 част. В тази отделена част добавете разтопения на водна баня 40 грама шоколад за готвене, след като се е поохладил леко.

Увийте всяко топче тесто в стреч фолио и ги приберете в хладилника за около час. Извадете топчетата от хладилника и разточете всяко поотделно на правоъгълни кори с дебелина 3 мм.

Тясната страна на правоъгълника е добре да е около 15 см, а дългата страна е без значение. Разточват се върху стреч фолио. Добре е да се получат двете кори с еднаква големина, въпреки че кафявата се получава по-тънка.

Много внимателно, за да не се пречупи, кафявата кора се прехвърля върху светлата. Завийте на руло, помагайки си с фолиото. Не завивайте рулото до края, а оставете малко свободна част - само 5 мм леко да стърчи.

Срежете рулото на две през средата. Получените 2 бр. рула долепете едно до друго, откъм стърчащия им край, така че той да сочи нагоре. Увийте пак във фолио и отново приберете в хладилника да стегне за 20-на минути.

Как да оформим бисквитените пеперуди:

От двойното рулце нарежете бисквити с ширина 5-6 мм. Странично срежете крилата леко по 5-6 мм с острието на нож.

След това притиснете с показалците на двете си ръце от двете страни към средата. По този начин ще се оформят по две двойки крилца. Подредете пеперудите върху хартия за печене в тавата. По крилцата сложете шоколадови капки.

Изпечете бисквитите на 180 градуса с вентилатор за около 15 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: