Мантъ на пара
Mantije na pari
gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Мантъ на пара

Мантъ на пара

НикиНики
Мастър Шеф
7616k3k3k3
Мантъ на пара
Снимка: Ники
1 / 4
16/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
130 мин.
Порции
30
"Желаем страхотен апетит с този турски специалитет - мантъ на пара"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • вода - 4 с.л.
  • Плънка
  • лук - 1 бр.
  • кайма - 250 г
  • черен пипер
  • кимион
  • лук - 2 бр.
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното пресяваме и си омесваме меко тесто от изброените продукти, като ги смесваме. Покриваме тестото с кърпа и оставяме да почине.

През това време си подготвяме плънката за мантъ.

В купа си смесваме нарязания на ситно лук, добавяме каймата и сухите подправки.

Омесваме добре. Разточваме тестото изрязваме си еднакви квадрати, в средата на всеки слагаме част от плънката. Ако искате да са по-дребнички, направете квадратите малки. В случая станаха малко като пелмени.

Свиваме квадратите и ги подреждаме в уреда за готвене на пара.

Готвим до готовност. По желание в тиган си задушаваме лук, настърган морков и червена чушка, овкусяваме с подправки. При сервирането на мантъ на пара, слагаме по малко отгоре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: