Скумрия на Пара

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Скумрия на Пара
Снимка: Зори
1 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Тържествено обещаваме, че това ще е най-вкусната и най-здравословната скумрия, която може да опитате"

Необходими Продукти

  • скумрия - 2 бр.
  • розмарин - 1 - 2 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • синап - 1 ч.л. семе
  • смокинови клонки - пръчки
  • лимони - кората на 1 бр.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скумриите се почистват от вътрешностите, махат се главите и опашките, отстраняват се перките и се измиват хубаво под течаща студена вода.

Нарязват се на шайби с дебелина около 1 сантиметър и се поръсват със сол и черен пипер.

Оставят се за около 20 минути на хладно.

В по-широка тенджера се подреждат смокиновите клонки/пръчки. Ако не разполагате със смокинови, заменете ги с лозови.

Долива се вода, пускат се в нея розмарина, леко счуканото синапено семе, кората от 1 лимон и обелените и разрязани на половинки скилидки чесън.

В специален съд за готвене на пара, който се поставя върху тенджерата, се нареждат на един ред шайбите скумрия. Ако нямате такъв съд, може да импровизирате с подходящ размер гевгир или метално сито.

Захлупете и задушавайте рибата, докато стане готова. Получава се стегнатата, задушена, леко опушена, крехка, сочна и ароматна риба.

Поднесете задушената риба, гарнирана с резен лимон.

Скумрията на Пара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: