Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Мерлуза на пара

Мерлуза на пара

Сергей АнчевСергей Анчев
Готвач
2292k3423
Мерлуза на пара
Снимка: Сергей Анчев
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Здравословен начин за приготвяне на вкусни филета от мерлуза, които вървят прекрасно с чаша бяло вино и приятен разговор"

Необходими Продукти

  • мерлуза - 6 филета от
  • зехтин - 4 с.л. висококачествен
  • мащерка - 1 ч.л. сушена
  • бахар - 2 зърна
  • черен пипер - ½ ч.л. смлян
  • сушен лук - ½ ч.л.
  • чили - ½ ч.л.
  • лимони - 1
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оваляйте рибните филетата в смес от пипер, сушен лук, чили и сол. Поръсете ги с лимонов сок.

На дъното на тенджерата за готвене на пара сложете мащерка и счукани зърна бахар.

Сгответе мерлузата на пара 8 – 10 мин.

След като я извадите, полейте мерлузата със зехтин.

Най-добре си сипете хубаво сухо бяло вино, преди да я опитате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: