Шарена каша с коприва

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Шарена каша с коприва2 / 2
24/07/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-6
"По какво ще познаете вкусната селска каша от коприва? По сланината, разбира се"

Необходими Продукти

  • коприва - 1 кг
  • сланина - 200 г
  • царевично брашно - 100 гр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сланината се нарязва на дребни парченца и се запържва в собствената мазнина до зачервяване. Прибавя се част от брашното и се разбърква 2 - 3 пъти. Веднага след това се слага измитата и нарязана на дребно коприва. Задушава се до омекване, посолява се, залива се с гореща вода и се вари на тих огън няколко минути, след което се добавя останалата част от брашното, размито в малко студена вода.

Кашата се оставя да ври още 5 - 6 минути. Отстранява се от огъня и се поднася.

Кашата може да се приготви с лобода или спанак вместо с коприва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
55
42
31
20
10
Дай твоята оценка: