Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от коприва и киселец

Каша от коприва и киселец

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Каша от коприва и киселец
Снимка: Людмила
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Любимата зелена каша, леко подлютена с пиперче МММ, вкусотия"

Необходими Продукти

  • коприва - 200 г
  • киселец - 1 връзка
  • пресен лук - 1 връзка
  • пресен чесън - 1 брой
  • брашно - 3 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер
  • сол
  • яйца - 2 броя
  • черен пипер
  • джоджен
  • сирене - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

И любимата каша със сирене и лютичко пиперче. Ето как я приготвям аз.

Задушавам в олио пресен лук и чесън, попарена и нарязана коприва, киселец, брашното, червен пипер и сол и черен пипер.

Заливам с топла вода и варя до готовност, около 10-15 минути, като малко преди края чуквам две яйца.

Бъркам енергично до стягане на яйцата. Сервирам кашата със сирене и лютичко пиперче!

Понякога преди сервиране във всяка порция добавям по едно яйце, забулено леко, приготвено на тиган.

Кашата от коприва и киселец е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: