Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каши»Каша от коприва с киноа и извара

Каша от коприва с киноа и извара

Потребител#184319Потребител#184319
Иноватор
3291k4738622
Каша от коприва с киноа и извара
Снимка: Потребител#184319
1 / 2
02/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Здравословно и много вкусно - точно както го обичаме"

Необходими Продукти

  • коприва - 500 г
  • киноа - 100 г
  • извара - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 50 г
  • червен пипер
  • сол
  • царевично брашно - 2 с.л.
  • зелен лук - 1 връзка
  • сирене - 200 г
  • кашкавал - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Копривата се почиства и измива. Попарете я за няколко минути във вряща вода. Изхвърлете първата вода и кипнете нова (около 1-1.5 л). Към нея добавете отново копривата, киноата и сол.

Запържете лука в масло, добавете брашното и червения пипер, като разбърквате през цялото време, за да не стане на бучки. Дръпнете от котлона.

Изсипете в тенджерата при копривата на тънка струя с разбъркване. Добавете и изварата, и сиренето /натрошено/, разбийте добре.

Намалете котлона на минимум. Разбийте яйцата и прибавете бавно отново бъркайки. Оставете още 5 минути на котлона.

Сервирайте кашата с настърган кашкавал, докато все още е гореща.

Кашата от коприва с киноа и извара е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: