Начин на приготвяне
Копривата се почиства и измива. Попарете я за няколко минути във вряща вода. Изхвърлете първата вода и кипнете нова (около 1-1.5 л). Към нея добавете отново копривата, киноата и сол.
Запържете лука в масло, добавете брашното и червения пипер, като разбърквате през цялото време, за да не стане на бучки. Дръпнете от котлона.
Изсипете в тенджерата при копривата на тънка струя с разбъркване. Добавете и изварата, и сиренето /натрошено/, разбийте добре.
Намалете котлона на минимум. Разбийте яйцата и прибавете бавно отново бъркайки. Оставете още 5 минути на котлона.
Сервирайте кашата с настърган кашкавал, докато все още е гореща.
Кашата от коприва с киноа и извара е готова.