Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Класически пастет от пилешки дробчета

Класически пастет от пилешки дробчета

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2754k7162k1
Класически пастет от пилешки дробчета3 / 3
19/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
"Домашен пастет от пилешки дробчета, с който и цял хляб може да се изяде"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • зехтин - 30 г
  • краве масло - 30 г
  • заквасена сметана - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се измиват и подсушават на кухненска хартия.

В тефлонов тиган се загряват зехтинът и кравето масло. Задушават се нарязаният лук и чесън.

Добавят се пилешките дробчетата, които също се запържват леко.

Отвътре трябва да останат леко розови.

Прибавя се заквасената сметана. Сместа се разбърква и отстранява от котлона.

Овкусява се домашният пастет със сол и черен пипер.

Прехвърля се в пасатор или нутрибулет. Пасира се до гладкост.

Съхранява се пастет от пилешки дробчета в бурканчета в хладилник.

Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: