Начин на приготвяне
Разтопете маслото със зехтина на слаб котлон за няколко минути.
Отделете половината от него на страни, а към останалото в тигана запържете лука и чесъна (нарязани на едро) до златисто. След това ги прехвърлете в друг съд.
В същия тиган запържете предварително почистените и измити дробчета и няколко едро накъсани листа градински чай.
Разбъркайте и гответе няколко минути. Желателно е дробчетата да останат розови отвътре.
Добавете към тях брендито, разбъркайте и дръпнете от котлона.
След като дробчетата са изстинали, прехвърлете ги в подходящ съд за пасирене, прибавете към тях лука и чесъна, сол, черен пипер и 1-2 щипки настъргано индийско орехче. Пасирайте до получаването на гладко пюре.
Добавете към пастета остатъка от ратопеното масло (като запазите 1 с.л. за намазването на пастета) и пасирайте до пълното хомогенизиране на сместа.
Прехвърлете готовия пастет в подходящ съд. Заравнете го със шпатула и отгоре намажете с 1 с.л. от разтопеното масло.
Покрийте го с фолио за свежо съхранение и оставете за няколко часа в хладилник.
Сервирайте с филийки препечен хляб и свежа зелена салата.
Пастетът от пилешки дробчета на Джейми Оливър е готов.