Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пилешки дробчета с шери

Пилешки дробчета с шери

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Пилешки дробчета с шери1 / 2
08/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • зехтин - 1 с.л.
  • пилешки дробчета - 500 г
  • масло - 20 г
  • лук - 2 стръка
  • шери - 80 мл сухо
  • бульон - 125 мл пилешки
  • хляб - 6 препечени филийки
  • кресон - 2 малки клончета
  • оцет - 1 ч.л.Шери
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрявате зехтина в тиган и добавяте дробчетата. Бъркайте на висока температура за около 1 минута, докато са готови. Махнете от котлона и покрийте, за да останат топли.

Маслото и лука разбъркайте в тиган и гответе, докато лукът омекне. Добавете шерито и оставете да къкри, докато течността остане наполовина. Добавете бульона и гответе, докато се сгъсти. Върнете дробчетата в тигана, за да се затоплят и подправете на вкус.

Препечете леко хлебчетата и ги намажете със сместа. Поръсете с кресон и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: