Гъши пастет

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Гъши пастет1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Уникална рецепта, за каквато всяка домакиня мечтае"

Необходими Продукти

  • гъши дроб - 600 г
  • мазнина - 50 г гъша мас
  • заквасена сметана - 5 с.л.
  • лук - 1 глава, голяма
  • захар - 1 щ.
  • сол - 1 щ.
  • червено вино - 1 с.л. по - сладко
  • черен пипер
  • кимион
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъшият дроб се се почиства, измива и подсушава. Покрива се със сметана и се оставя да престои така тридесет минути. Лукът се нарязва на едро и се задушава в гъшата мас.

Когато промени цвета си, в тигана се слага и гъшият дроб, както и виното и подправките. Щом гъшият дроб се запържи достатъчно, блюдото се маха от огъня и се оставя малко да се охлади.

Всичко се пресипва в пасатор и се прави на пастет. Ако пастетът ви се вижда прекалено сух, можете да му добавите допълнително сметана. Готовият деликатес се ползва за сандвичи или се влага в разядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка: