Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Колбаси»Пастет»Домашен пастет от свински черен дроб

Домашен пастет от свински черен дроб

Домашен пастет от свински черен дроб
Снимка: Светлана Стоянова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
"Може да сварите по-голямо количество, защото домашен пастет от свински черен дроб изчезва бързо."

Необходими Продукти

  • черен дроб - 250 г
  • свинско месо - 100 г обезкостено
  • моркови - 2 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л. зърна
  • карамфил - 4 пъпки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • индийско орехче - настъргано на върха на ножа
  • сол - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварява се добре свинското за готвене (може да е варено с кости, става по-богат вкус).

Отделно се вари почистен и нарязан дробът заедно с останалите продукти до сваряване.

В блендер се пасират всички продукти до хомогенност, като се добавя от бульона, колкото е необходимо.

За свежест може да добавите ½ сурова червена чушка или свеж магданоз (по желание).

Насипвате домашния пастет в буркан или кутия. Може да залеете с разтопено масло и да настържете малко лимонова кора.

Аз не варя допълнително - количеството не е голямо и домашен пастет от свински черен дроб изчезва бързо. Съхранявам го в хладилника.

Вижте още колко дълго да стерилизирате домашен пастет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: