Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Домашен пастет от черен дроб

Домашен пастет от черен дроб

Моника ИвановаМоника Иванова
Готвач
2168765961k1
Домашен пастет от черен дроб
Снимка: Моника Иванова
1 / 4
29/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Изискано предястие само на една ръка разстояние"

Необходими Продукти

  • праз - 1/2 бр. връзка
  • моркови - 1 бр.
  • свински черен дроб - 400 г
  • червено вино - 50 мл
  • лук - 1/2 глава
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете праза, морковите и лука изсипете ги в тиган залейте с вода и задушете за 10 мин.

През това време нарежете свинския дроб на дребни кубчета и добавете към зеленчуковата смес, добавете още вода, подправки на вкус и задушете под капак за още 25-30 мин., през последните 5 мин. добавете виното.

След като махнете от котлона пасирайте до получаване на гладка смес, като добавите и зехтин, за да пасирате по-лесно. Поднесете пастета с филийки хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: