Начин на приготвяне
Лукът, морковите, пиперката и селърито се нарязват на малки кубчета, а картофите и гъбите - на по-едри. Чесънът се наситнява.
Спанакът се измива и накъсва.
В сгорещено олио се запържва лукът с чесъна и щипка сол. Когато лукът започне да става прозрачен, се прибавят гъбите и се запържват няколко минути.
След това се добавят и останалите зеленчуци, подправките и се запържват и те малко.
Налива се соевият сос и чесънът. Добавя се зеленчуковият бульон и се наливат 3 ч.ч. вода.
Когато супата с гъби заври, се намалява котлонът и се оставя да къкри, докато се сварят картофите.
Тогава се прибавя нахутът и спанакът. Нахутената супа се оставя на котлона още няколко минути, докато спанакът омекне.
Ароматната супа с нахут и гъби се сервира гореща.