Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Ароматна супа с нахут и гъби

Ароматна супа с нахут и гъби

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Ароматна супа с нахут и гъби
Снимка: Рая Андонова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава, малка
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • гъби - 100 грама
  • моркови - 1 бр.
  • пиперки - 1 бр., малка
  • картофи - 1 бр. или 2 по - малки
  • селъри - 1 стрък, по желание
  • нахут - 1/2 консерва
  • кимион - 1/2 к.л.
  • червен пипер - 1/2 к.л.
  • канела - 1/2 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • соев сос - 2 ч.л.
  • оризов оцет - 2 ч.л., или ябълков
  • зеленчуков бульон - 1 кубче
  • спанак - 2 шепи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковите, пиперката и селърито се нарязват на малки кубчета, а картофите и гъбите - на по-едри. Чесънът се наситнява.

Спанакът се измива и накъсва.

В сгорещено олио се запържва лукът с чесъна и щипка сол. Когато лукът започне да става прозрачен, се прибавят гъбите и се запържват няколко минути.

След това се добавят и останалите зеленчуци, подправките и се запържват и те малко.

Налива се соевият сос и чесънът. Добавя се зеленчуковият бульон и се наливат 3 ч.ч. вода.

Когато супата с гъби заври, се намалява котлонът и се оставя да къкри, докато се сварят картофите.

Тогава се прибавя нахутът и спанакът. Нахутената супа се оставя на котлона още няколко минути, докато спанакът омекне.

Ароматната супа с нахут и гъби се сервира гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: