Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Гъбена супа»Ароматна супа от пресни манатарки и тиквичка

Ароматна супа от пресни манатарки и тиквичка

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Мастър Шеф
8968k3k1
Ароматна супа от пресни манатарки и тиквичка
Снимка: Sevdalina Irikova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Толкова неустоимо ароматна може да бъде само нашата вкусна супа от пресни манатарки"

Необходими Продукти

  • манатарки - 200 г пресни
  • бульон - 500 мл гъбен /вода/
  • тиквички - 1 бр. малка
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 30 г
  • лук - 1 глава кромид
  • моркови - 1 бр. малък
  • домати - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • мащерка - 3 стръкчета прясна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и нарязани на дребни кубчета лук, морков и пънчетата от гъбите се задушават в растителната мазнина до омекване.

Заливат се с горещия гъбен бульон, пускаме клончетата мащерка, черния пипер и се оставят да врятт на слаб огън около 20 минути.

Прибавят се почистените, измити и нарязани на ивици шапчици на гъбите и нарязаните на дребни кубчета тиквичка. Накрая добавяме доматът, настърган на ренде и овкусяваме със сол.

При необходимост посгъстяваме супата с размито в студена вода брашно или по желание застройваме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
59
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Благодаря Ви!
19.06.2017 21:47
marcheva14
marcheva14
Браво! Повече "браво" няма да ти казвам, ти си го знаеш, за всичко!! Поздрав! Марчето
19.06.2017 20:51
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Радвам се, че съм погалила сетивата на ценителите на естетиката и вкуса! Видът на храната е уважение не само към тези, които я консумират, но и за тези, чийто сетива умеят да оценят начина, по който е поднесена! Благодаря Ви!
19.06.2017 18:08
Сия Рибагина
Сия Рибагина
Чудесно приготвена и поднесена супа..снимката е страхотна, лигите ми потекоха :)
19.06.2017 17:34