Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Портокалов крем с бяло вино

Портокалов крем с бяло вино

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Портокалов крем с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • захар - 200 г
  • портокали - 2 бр. + кората на 1 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • желатин - 4 - 5 с.л.
  • яйца - 4 бр. + 4 жълтъка
  • бяло вино - 250 мл
  • лайка - няколко стръка за аромат
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете предварително виното с лайката за 1 нощ. Яйцата със захарта се разбиват до получаване на гладък крем. Долива се постепенно виното, прецеденият портокалов сок и настърганата кора от един портокал.

Сместа се разбива до сгъстяване на котлона, след което се снема от огъня и се разбърква с набъбналия предварително желатин. След като кремът изстине, се добавят разбитите на сняг белтъци.

Разпределете крема в десертни чашки. Преди поднасяне се топва в гореща вода и се обръща в чинийки. Украсява се със стрък лайка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: