Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен Крем»Беларуски млечен крем с бяло вино

Беларуски млечен крем с бяло вино

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Беларуски млечен крем с бяло вино1 / 2
11/06/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • за крема
  • нишесте - 1 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр. белтъци
  • за винения сос
  • яйца - 3 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • лимони - 1 бр.
  • захар - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвя се крем, като студеното мляко се смесва с ванилията и захарта. Слага се на котлона и се кипва, след което са сваля от котлона.

При непрекъснато бъркане се добавя нишестето и сместа се кипва отново при непрекъснато бъркане. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят в сместа.

Разбърква се и се разпределя в купички или чаши, които се пълнят до половината. Оставят се в хладилника.

Приготвя се сос, като едно яйце и два жълтъка се смесват с нишестето, захарта и виното. Лимонът се настъргва, сокът се изцежда. Кората на лимона се добавя в сместа с виното. Добавят се 2 супени лъжици лимонов сок и всичко се разбърква.

Сместа се загрява на водна баня, докато на повърхността не се появят мехурчета, като сместа не трябва да кипва. Сваля се от котлона и се охлажда. Готовият сос се излива върху крема в купичките и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: