Начин на приготвяне
Приготвя се крем, като студеното мляко се смесва с ванилията и захарта. Слага се на котлона и се кипва, след което са сваля от котлона.
При непрекъснато бъркане се добавя нишестето и сместа се кипва отново при непрекъснато бъркане. Белтъците се разбиват на сняг и се добавят в сместа.
Разбърква се и се разпределя в купички или чаши, които се пълнят до половината. Оставят се в хладилника.
Приготвя се сос, като едно яйце и два жълтъка се смесват с нишестето, захарта и виното. Лимонът се настъргва, сокът се изцежда. Кората на лимона се добавя в сместа с виното. Добавят се 2 супени лъжици лимонов сок и всичко се разбърква.
Сместа се загрява на водна баня, докато на повърхността не се появят мехурчета, като сместа не трябва да кипва. Сваля се от котлона и се охлажда. Готовият сос се излива върху крема в купичките и се сервира.