Начин на приготвяне
В дълбока тенджера слагаме брашното, захарта и нишестето. Добавяме прясното мляко и разбъркваме добре с телена бъркалка.
Тенджерата слагаме на котлона на среден огън.
Готвим и бъркаме непрекъснато. След около 10 минути започва пудингът да се сгъстява.
През това време шоколада чупим или режем на много малки парчета и го слагаме в отделна тенджерка.
Като е готов шоколадовият пудинг, дърпаме тендждерата от котлона, добавяме маслото и ванилията и го разбъркваме.
Веднага след това го изсипваме в тенджерката с шоколада. Изчакваме минутка и след това разбъркваме много добре с телената бъркалка до получаването на гладък пудинг.
В купички или чашки разпределяме нашият домашен шоколадов пудинг с плодове и украсяваме със свежи плодове или смлени ядки по избор.
Добър апетит!