Начин на приготвяне
Кой не обича шоколадови бисквитки? Те са истинско удоволствие за възрастни и деца. Тези меки бисквити с какао са вариант, на който ще ви е трудно да кажете „не“!
Те са вкусни меки отвътре, но хрупкави отвън, благодарение на пудрата захар, която ги обвива и която във фурната ще позволи създаването на много сладка и ронлива коричка.
Това е лесна и бърза рецепта за приготвяне, без масло и без мляко, така че да позволи на тези, които имат някаква форма на алергия или непоносимост към лактоза, да ги хапват спокойни.
Първото нещо, което трябва да направите, е да приготвите шоколадовия чипс. Вземете 50 г тъмен шоколад и с помощта на дъска за рязане и нож го нарежете на малки парченца.
Ако имате купени шоколадови чипсове на разположение, вместо шоколада използвайте тях. Оставете настрана и започнете да приготвяте бисквитеното тесто.
Поставете цялото яйце в купа и смесете със захарта. Разбъркайте с вилица или ако предпочитате с бъркалка. На този етап започнете да включвате олиото, водата и горчивото какао малко по малко, като редувате трите съставки.
Бавно добавете брашното заедно с чаената лъжичка ванилов аромат и продължете да бъркате с вилица, докато сместа започне да има консистенция, която вече не може да се работи с вилица. Време е да започнете да използвате ръцете си.
Преместете тестото върху работна повърхност и започнете да работите, като продължите да добавяте останалото брашно, докато получите мека смес. Не се притеснявайте, ако се окаже леко лепкава, това е нормално. Накрая добавете люспите и месете тестото отново, докато се усвоят добре.
Поставете пудрата захар в дълбок съд и оформете топки от тесто, прекарайте ги в пудрата захар и ги поставете върху листа за печене, покрит с хартия за печене.
Печете напуканите сладки в предварително загрята фурна на 170-180°C за 15-20 минути.
Внимавайте да не ги оставите повече от очакваното време, в противен случай рискувате да ги втвърдите.
Тези напукани какаови бисквитки с шоколадов чипс се държат в метална кутия около 3-4 дни.