Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Напукани какаови бисквитки с шоколадов чипс

Напукани какаови бисквитки с шоколадов чипс

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Напукани какаови бисквитки с шоколадов чипс
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • захар - 50 г
  • слънчогледово олио - 60 г
  • вода - 40 г
  • какао - 15 г горчиво
  • ванилия - 1 ч.л.
  • брашно - 240 г
  • шоколад - 50 г нарязан ситно
  • пудра захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кой не обича шоколадови бисквитки? Те са истинско удоволствие за възрастни и деца. Тези меки бисквити с какао са вариант, на който ще ви е трудно да кажете „не“!

Те са вкусни меки отвътре, но хрупкави отвън, благодарение на пудрата захар, която ги обвива и която във фурната ще позволи създаването на много сладка и ронлива коричка.

Това е лесна и бърза рецепта за приготвяне, без масло и без мляко, така че да позволи на тези, които имат някаква форма на алергия или непоносимост към лактоза, да ги хапват спокойни.

Първото нещо, което трябва да направите, е да приготвите шоколадовия чипс. Вземете 50 г тъмен шоколад и с помощта на дъска за рязане и нож го нарежете на малки парченца.

Ако имате купени шоколадови чипсове на разположение, вместо шоколада използвайте тях. Оставете настрана и започнете да приготвяте бисквитеното тесто.

Поставете цялото яйце в купа и смесете със захарта. Разбъркайте с вилица или ако предпочитате с бъркалка. На този етап започнете да включвате олиото, водата и горчивото какао малко по малко, като редувате трите съставки.

Бавно добавете брашното заедно с чаената лъжичка ванилов аромат и продължете да бъркате с вилица, докато сместа започне да има консистенция, която вече не може да се работи с вилица. Време е да започнете да използвате ръцете си.

Преместете тестото върху работна повърхност и започнете да работите, като продължите да добавяте останалото брашно, докато получите мека смес. Не се притеснявайте, ако се окаже леко лепкава, това е нормално. Накрая добавете люспите и месете тестото отново, докато се усвоят добре.

Поставете пудрата захар в дълбок съд и оформете топки от тесто, прекарайте ги в пудрата захар и ги поставете върху листа за печене, покрит с хартия за печене.

Печете напуканите сладки в предварително загрята фурна на 170-180°C за 15-20 минути.

Внимавайте да не ги оставите повече от очакваното време, в противен случай рискувате да ги втвърдите.

Тези напукани какаови бисквитки с шоколадов чипс се държат в метална кутия около 3-4 дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: