Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Напукани сладки»Напукани какаови сладки с орехи

Напукани какаови сладки с орехи

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Точно десет минути и нито секунда повече трябва да печете тези сладки за отличен резултат"

Необходими Продукти

  • какао - 1 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 1/2 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • яйца - 3 броя /големи/
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - ½ пакатче
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
  • орехи - 1/2 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си орехите от черупките и ги смиламе фино на машинка за мелене на ядки. Пресяваме брашното точно 2 ½ ч.ч в купа, не по-малко, защото няма до можем да го съберем. Изпробвани са няколко пъти и смятам че 2 и 1/2 ч.ч. е напълно достатъчно.

Добавяме какаото при брашното и ги пресяваме заедно. Прибавяме и ½ пакетче бакпулвер. Разбъркваме.

В отделна купа си разбиваме с вилица и 3 големи яйца и захарта. После добавяме и олиото и пак разбъркваме много добре, не използваме миксер. Използвах светло какао, защото не исках да са с тъмен цвят и силен вкус, а да се усетят и орехите.

Най-накрая слагаме солта, ванилиите и орехите, които смелихме. Замесваме си тестото. Покриваме топката тесто с фолио и го оставяме на студено в хладилника за 1-1.15 часа, за да стегне и да можем да оформяме от него малки топчета.

От вече стегналото се тесто оформяме 30 бр. топчета. В плитка чинийка си слагаме пудрата захар и ги овалваме всяко едно по отделно. Нареждаме всяко едно топче на разстояние едно от друго в тава, застлана с хартия за печене, на фурната. При печенето ще бухнат малко и се напукват.

Печем на 180 градуса в загрята фурна точно 10 мин. Като ги извадим на 10 мин, са меки, но после стават леко твърди, така че това е достатъчно.

Да ви е сладко! Хапваме готовите напукани сладки с кафе или нещо друго.

Невероятен вкус на орехи и какао имат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: