Начин на приготвяне
Почистваме си орехите от черупките и ги смиламе фино на машинка за мелене на ядки. Пресяваме брашното точно 2 ½ ч.ч в купа, не по-малко, защото няма до можем да го съберем. Изпробвани са няколко пъти и смятам че 2 и 1/2 ч.ч. е напълно достатъчно.
Добавяме какаото при брашното и ги пресяваме заедно. Прибавяме и ½ пакетче бакпулвер. Разбъркваме.
В отделна купа си разбиваме с вилица и 3 големи яйца и захарта. После добавяме и олиото и пак разбъркваме много добре, не използваме миксер. Използвах светло какао, защото не исках да са с тъмен цвят и силен вкус, а да се усетят и орехите.
Най-накрая слагаме солта, ванилиите и орехите, които смелихме. Замесваме си тестото. Покриваме топката тесто с фолио и го оставяме на студено в хладилника за 1-1.15 часа, за да стегне и да можем да оформяме от него малки топчета.
От вече стегналото се тесто оформяме 30 бр. топчета. В плитка чинийка си слагаме пудрата захар и ги овалваме всяко едно по отделно. Нареждаме всяко едно топче на разстояние едно от друго в тава, застлана с хартия за печене, на фурната. При печенето ще бухнат малко и се напукват.
Печем на 180 градуса в загрята фурна точно 10 мин. Като ги извадим на 10 мин, са меки, но после стават леко твърди, така че това е достатъчно.
Да ви е сладко! Хапваме готовите напукани сладки с кафе или нещо друго.
Невероятен вкус на орехи и какао имат.