Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Праз с чушки от туршия

Праз с чушки от туршия

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Праз с чушки от туршия
Снимка: Кирил Михайлов
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"На тази манджа ще добавим само много сиренце и ще я хапнем с парче домашен хляб"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък голям (350 г)
  • чушки - 1/2 буркан червени (350 г)
  • чесън - 4 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • жълтъци - 2 бр. от яйца
  • лимонов сок
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме праза на дълги и тънки ивици, задушаваме го в сгорещената мазнина до омекване и прибавяме нарязаните чушки и чесъна.

Продължаваме да задушаваме, докато и чушките омекнат.

Поръсваме ястието с червен и черен пипер и сол на вкус.

Заливаме манджата със застройка, приготвена от разбитите с малко лимонов сок жълтъци.

Бъркаме миш-маша за кратко на слаб огън и празът с чушки от туршия е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: