Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Туршия от чорбаджийски чушки

Туршия от чорбаджийски чушки

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949862
Туршия от чорбаджийски чушки1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
"Ценителите на лютото ще разбират нашия ентусиазъм, за останалите е просто още една туршия с чушки!"

Необходими Продукти

  • чушки - 2 кг чорбаджийски
  • оцет - 800 мл
  • олио - 1 1/2 ч.ч.
  • вода - 700 мл
  • сол - 5 - 6 с.л.
  • копър
  • магданоз
  • моркови
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Олиото, оцетът, солта и водата се слагат в дълбок емайлиран съд и се кипват. На части се прибавят измитите и почистени от дръжките и семето чушки.

Варят се 5-6 минути и се изваждат с решетеста лъжица.

След като изстинат се нареждат в буркани като между тях се слагат ситно нарязан магданоз и настъргани моркови.

Притискат се добре и туршията се залива със саламурата от варенето.

Туршията от чорбаджийски чушки е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка: