Начин на приготвяне
Първо се измиват едрите чорбаджийски чушки и дръжките се отрязват с ножица. С вилица се дупчат на 3-4 места и приготвяме всички чушки по този начин.
В дълбок тиган се загрява олио и пускаме по 5-6 чушки да се пържат, като се обръщат с щипка с дълга дръжка. Внимавайте, че пръска олиото. Изваждат се с решетъчна лъжица, да може да се отцежда излишното олио и нареждаме в подходящ дълбок съд.
Приготвя се марината, като в тенджера се загрява оцет, сол и захар да се разтопи. Сваля се от котлона и като леко се охлади, добавяме ситно нарязан копър и скилидки чесън на парченца.
Чушките се нарежда в буркани, пълним с марината и затваряме с капачка. Уникални на вкус пържени чушки! Съхраняваме туршията с пържени чушки на хладно за зимата.