Туршия с пържени чушки

Туршия с пържени чушки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
80 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • чушки - 1 кг чорбаджийски
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
  • марината
  • оцет - 2 ч.ч. 6 %
  • сол - 2 с.л.
  • захар - 6 с.л.
  • копър - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се измиват едрите чорбаджийски чушки и дръжките се отрязват с ножица. С вилица се дупчат на 3-4 места и приготвяме всички чушки по този начин.

В дълбок тиган се загрява олио и пускаме по 5-6 чушки да се пържат, като се обръщат с щипка с дълга дръжка. Внимавайте, че пръска олиото. Изваждат се с решетъчна лъжица, да може да се отцежда излишното олио и нареждаме в подходящ дълбок съд.

Приготвя се марината, като в тенджера се загрява оцет, сол и захар да се разтопи. Сваля се от котлона и като леко се охлади, добавяме ситно нарязан копър и скилидки чесън на парченца.

Чушките се нарежда в буркани, пълним с марината и затваряме с капачка. Уникални на вкус пържени чушки! Съхраняваме туршията с пържени чушки на хладно за зимата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: