Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Безглутенови питки със слънчогледово семе

Безглутенови питки със слънчогледово семе

Panda LifePanda Life
Чирак
7031395
Безглутенови питки със слънчогледово семе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12
"Ако сте на диета, имаме чудесно предложение за питки със слънчогледово семе - без глутен са и можете да си ги хапнете директно и без основно"

Необходими Продукти

  • брашно от елда - 1 шепа + за замесване
  • ленено брашно - 1 шепа
  • брашно от тапиока - 3 или 4 с.л.
  • слънчогледово семе - 1 шепа белено
  • бакпулвер - 1/3 ч.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме сухите съставки в голяма купа.

Добре е слънчогледовото семе да е измито и накиснато от предишната вечер.

Добавяме яйцето и сипваме малко вода.

Разбъркваме до получаването на хомогенна смес и добавяме брашно от елда, за да сгъстим тестото.

Оформяме малки питчици и печем в предварително загрята на 180 - 200 градуса фурна до суха клечка.

Може да поднесем безглутеновите питки със слънчогледово семе с пресен хумус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: