Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Моята безглутенова фокача

Моята безглутенова фокача

Моята безглутенова фокача
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
26/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
5
"Ако не консумирате глутен, опитайте тази домашна фокача и се насладете на разкошния ѝ вкус"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • мая - 10 г прясна
  • оризово брашно - 150 грама
  • царевично брашно - 150 грама
  • вода - 350 - 400 мл
  • зехтин - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смесете двата брашно и ги сипете в купа. Разтворете маята във водеата. Прибавете всички съставки в купата и постепенно замесете тесто, което лепне.

Завийте купата с кърпа и оставете на топло да втаса за около 90 минути.

Прехвърлете втасалото тесто в тава с хартия за печене. Оформете в кръг, който не е много дебел. С пръсти направете дупки по повърхността.

Полейте с малко зехтин и поръсете с люспите сол.

Печете фокачата в предварително загрята на 200 градуса фурна до готовност.

Моята безглутенова фокача е много вкусна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: