Билкова майонеза

Билкова майонеза
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
5
"Ароматна и много вкусна билкова майонеза, с която може да гарнирате ястие или да си хапнете с домашни брускети"

Необходими Продукти

  • олио - 250 мл
  • яйца - 1 бр.
  • сол - щипка
  • лимонов сок - 2 капки
  • босилек - щипка или няколко листа
  • мащерка - щипка или няколко листенца
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В каничката на пасатора сложете яйцето, лимоновия сок, солта и билките. Обелете чесъна и го нарежете на малки парчета. Налейте олиото. Сложете пасатора на дъното и го включете.

С леки движения издърпвайте нагоре, докато пасаторът излезе на повърхността, а след това с бързи движения го местете нагоре-надолу, докато ароматната домашна майонеза се сгъсти напълно.

Затворете с капачето и оставете в хладилника за няколко часа преди консумация.

Поднесете билковата майонеза с домашни брускети или току-що изпечено хрупкаво хлебче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Марияна Петрова Иванова
Марияна Петрова Иванова
Има грешка! Яйцето в рецептата е само едно.
20.02.2021 18:56