Начин на приготвяне
За билковата майонеза чукнете яйцето в дълбок съд. Сложете солта, лимоновия сок, чесъна, магданоза, ако ползвате пресен, и половината олио.
Позиционирайте пасатора на дъното на съда и включете уреда, без да го мърдате.
Когато побелее отдолу, започнете бавно да изтегляте, наливайки на тънка струйка и останалото олио.
Когато сместа емулгира нацяло, махнете пасатора, сложете останалите подправки и разбъркайте.
Гъбите кладница почистете и отрежете пънчетата до основата. Ако са много големи, ги разделете на две надлъжно.
Потапяйте в разбитите яйца и после в галета и пържете до тъмно златисто от двете страни.
Изваждайте готовите панирани гъби върху кухненска хартия, а после подредете панираната кладница в плато за сервиране и поднесете с ароматната майонеза.