Начин на приготвяне
Солени гофрети за Свети Валентин са вкусни и много симпатични!
В купа се настъргва тиквичката и сиренето, добовяме яйцето, киселото мляко, копъра, солта, чесъна и брашното, всичко се разбърква и се пече във гофретник.
Тиквичката не се изцежда, сместа се коригира с брашното /+ -/, трябва да е една идея по-гъсто от кексовото тесто.
След като се изпекат, тези солени гофрети се слепват със смес по желание, в случая е от: топено сирене, 2 лъжици сметана, 2 лъжици кисело мляко, копър, чесън, малко сол.
Ако нямате гофретник, може и в тава в/у хартия за печене като оформяте плоски зеленчукови кюфтенца - може и да се разстеле като блат и след това да се навие на руло от тиквички или да се изрежат фигурки с формички.