Начин на приготвяне
Пържолите се измиват и се отцеждат. Поставят се в тава. Всички подправки се смесват и се объркват. Намазват се вратните пържоли и се остават 2-3 часа да се овкусят.
След изтичане на времето в тавата се сипва кафяна чашка бира. По желание може да се нарежат картофи между пържолите.
Покриват се с алуминиево фолио и се изпращат във фурната. Включва се на най високия градус. Като загрее, се намалява на 220 и печенето на пържолите във фурна продължава 2 часа.
Докато се пекат пържолите, си сваряваме 3-4 картофа. Като омекнат, охлаждаме и обелваме.
Нарязваме краве масло сол и една кафяна чашка прясно мляко и пресоваме пухкаво картофено пюре до гладка смес.
Във форми сърца сипваме от пюрето, заглаждаме и изваждаме формата. Правим сърцата с картофено пюре директно в чиния за сервиране.
Изваждаме печените свински пържоли и махаме фолиото. Запичаме за малко до златисто. Сервираме топлия романтичен обяд на половинката.
Весел празник с празничен обяд за Свети Валентин!