Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Празничен обяд за Свети Валентин

Празничен обяд за Свети Валентин

Празничен обяд за Свети Валентин
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
240 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • свински врат - 2 бр. пържоли
  • пикантина - 2 с.л.
  • черен пипер
  • риган
  • мащерка
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
  • чесън - 2 - 3 ск.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пържолите се измиват и се отцеждат. Поставят се в тава. Всички подправки се смесват и се объркват. Намазват се вратните пържоли и се остават 2-3 часа да се овкусят.

След изтичане на времето в тавата се сипва кафяна чашка бира. По желание може да се нарежат картофи между пържолите.

Покриват се с алуминиево фолио и се изпращат във фурната. Включва се на най високия градус. Като загрее, се намалява на 220 и печенето на пържолите във фурна продължава 2 часа.

Докато се пекат пържолите, си сваряваме 3-4 картофа. Като омекнат, охлаждаме и обелваме.

Нарязваме краве масло сол и една кафяна чашка прясно мляко и пресоваме пухкаво картофено пюре до гладка смес.

Във форми сърца сипваме от пюрето, заглаждаме и изваждаме формата. Правим сърцата с картофено пюре директно в чиния за сервиране.

Изваждаме печените свински пържоли и махаме фолиото. Запичаме за малко до златисто. Сервираме топлия романтичен обяд на половинката.

Весел празник с празничен обяд за Свети Валентин!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: