Начин на приготвяне
В купа се смесват пудрата захар, ванилията, яйцата, канелата и солта. Следва брашното.
Омесва се ароматно тесто за бисквитки, което след това се прехвърля на набрашнен плот и се меси още 10-15 минути.
Тестото се увива в стреч фолио и се прибира в хладилник за един час. След като това време изтече, вадим тестото и го разделяме на 4 равни части.
Всяка се разточва върху набрашнена хартия за печене и се прибира в хладилника за още 1 час. След това от тестото се изрязват фигурки с помощта на ринг, които се прехвърлят в тава с хартия за печене.
Домашните бисквитки се пекат в загрята на 150 градуса фурна за около 15 минути или докато получат златист загар.
По желание немските канелени бисквитки се украсяват или се поръсват с пудра захар.