Начин на приготвяне
Често се опитвам да пресъздам версия на основните рецепти на десерт или бисквитки и трябва да кажа, че този път се получи прекрасно!
Тези безглутенови сладки са супер, влажни, богати на вкус и комбинацията от шоколад и канела е наистина чудесна, тъй като се допълват вкусовете, вместо да надделяват.
Шоколадът може да е бял или черен, който и да изберете, ще станат чудесни. Най-добре да използваме кувертюр. Наистина проста, но страхотна рецепта, която си заслужава да опитате. Тези сладки се правят изключително лесно и на всичкото отгоре са без глутен! Тази рецепта е в грамове, така че използвайте кухненска везна.
Разтопете шоколада в купа и го оставете настрана (можете да използвате микровълновата печка или да го направите върху тенджера с пара). Смесете бананана и кокосовата вода (мляко) до гладка смес. Добавете шоколада, кокосовото масло и банана в брашното. Тестото ще бъде лъскаво, тъмно на цвят и няма да лепне по купата.
Най-лесно е да работите, ако охладите тестото, така че го оставете в хладилника за около час. Оформете топки с размер на орех. Поставете канелените сладки върху тава за печене, застлана с хартия за печене, на няколко сантиметра един от друга.
Охладете ги преди печене, докато фурната ви се загрява до 180°C. Печете 15-20 минути. Те трябва да са все още меки, малко по-големи с качулки отгоре.
Оставете ги да се охладят и ги съхранявайте в херметически затворен съд за няколко дни. По желание можете да ги слепите със смес от кокосова сметана и сладко по избор. Също можете да ги покриете с шоколадова глазура, 30 мл за още по шоколадов вкус. Декорирайте според вашия вкус.
Това количество дава около 30-40 бисквитки.
Всички здравословни съставки наистина правят тези сладки бисквитки чудесни за закуска. Няма да съжалявате, че сте направили тези канелени безглутенови бисквити!