Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Бисквити»Канелени безглутенови бисквити

Канелени безглутенови бисквити

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Канелени безглутенови бисквити
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
40
"Ароматът и вкусът на тези канелени бисквитки без глутен ще направят следобедите ви много по-приятни"

Необходими Продукти

  • кокосово масло - 50 г, течна форма или краве масло
  • шоколад - 120 г бял или тъмен
  • кокосова захар - 85 г
  • канела - 1 ч.л.
  • оризово брашно - 150 г
  • безглутенов пудинг - 45 г на прах, (или царевично нишесте)
  • сода за хляб - 1 ч.л.
  • банани - 1 голям
  • кокосова вода - 60 мл или мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Често се опитвам да пресъздам версия на основните рецепти на десерт или бисквитки и трябва да кажа, че този път се получи прекрасно!

Тези безглутенови сладки са супер, влажни, богати на вкус и комбинацията от шоколад и канела е наистина чудесна, тъй като се допълват вкусовете, вместо да надделяват.

Шоколадът може да е бял или черен, който и да изберете, ще станат чудесни. Най-добре да използваме кувертюр. Наистина проста, но страхотна рецепта, която си заслужава да опитате. Тези сладки се правят изключително лесно и на всичкото отгоре са без глутен! Тази рецепта е в грамове, така че използвайте кухненска везна.

Разтопете шоколада в купа и го оставете настрана (можете да използвате микровълновата печка или да го направите върху тенджера с пара). Смесете бананана и кокосовата вода (мляко) до гладка смес. Добавете шоколада, кокосовото масло и банана в брашното. Тестото ще бъде лъскаво, тъмно на цвят и няма да лепне по купата.

Най-лесно е да работите, ако охладите тестото, така че го оставете в хладилника за около час. Оформете топки с размер на орех. Поставете канелените сладки върху тава за печене, застлана с хартия за печене, на няколко сантиметра един от друга.

Охладете ги преди печене, докато фурната ви се загрява до 180°C. Печете 15-20 минути. Те трябва да са все още меки, малко по-големи с качулки отгоре.

Оставете ги да се охладят и ги съхранявайте в херметически затворен съд за няколко дни. По желание можете да ги слепите със смес от кокосова сметана и сладко по избор. Също можете да ги покриете с шоколадова глазура, 30 мл за още по шоколадов вкус. Декорирайте според вашия вкус.

Това количество дава около 30-40 бисквитки.

Всички здравословни съставки наистина правят тези сладки бисквитки чудесни за закуска. Няма да съжалявате, че сте направили тези канелени безглутенови бисквити!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: