Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бадемови сладки с джинджифил и канела

Бадемови сладки с джинджифил и канела

Бадемови сладки с джинджифил и канела
Снимка: Илиана Първанова
2 / 4
22/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
25
"Ароматът на канела и джинджифил може да завладее всеки дом с тази лесна и бърза рецепта за бадемови сладки. Приятен апетит!"

Необходими Продукти

  • джинджифил - 1 ч.л. равна (фино настърган пресен корен)
  • яйца - 1 бр. домашно
  • шарлан - 5 с.л. нерафинирано слънчогледово масло
  • кафява захар - ½ ч.ч. кристална
  • хлебна сода - 1 ч.л. равна
  • ванилия - 1 пакетче (на прах)
  • канела - 1 ч.л. равна
  • типово брашно - 1 ч.ч.
  • пълнозърнесто брашно - около ½ ч.ч.
  • бадеми - около 25 бр. сурови (зависи от броя на сладките)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измерваме количеството на продуктите в рецептата, с чаена чаша = 250 мл.

В дълбока купа с телена бъркалка енергично разбъркваме яйцето, и към него прибавяме кафява кристална захар и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и отново разбъркваме.

Докато се разтварят кристалчетата захар, измиваме, обелваме и настъргваме пресния корен джинджифил на възможно най-финото ренде (като за шоколад), така че да получим настъргано пюре, а конците да останат от другата страна на рендето, за да ги отстраним. Добавяме го към съставките за тестото в купата.

Прибавяме и останалите продукти – хлебна сода, ванилия на прах и канела. Докато разбъркваме, постепенно сипваме 2-та вида брашно – типово и пълнозърнесто.

Когато се сгъсти твърде много, за да продължим с телена бъркалка, то тогава продължаваме с ръка, като омесваме с ръка тесто. Щом тестото поеме брашното, с помощта на мъничко шарлан доомесваме тестото, за да не е сухо.

Оформяме малки топченца, които редим на разстояние - в тава, която предварително сме намазнили с шарлан. Върху всяка сладка поставяме суров бадем, като съвсем леко притискаме, за да се залепи, без да сплескваме много сладките.

Получават се около 25 сладки.

Печем ги на 180 градуса за около 12 минутки, като периодично завъртаме тавата, за да се изпекат равномерно и ги проверяваме дали по-бързо са се изпекли от долната страна, и ако да - някъде по средата на печенето, превключваме фурната да пече само на долен реотан.

Не ги препичаме до хрупкавост, тъй като при изстиването се стягат допълнително, а ги изваждаме още докато са мекички. Отделяме ги от тавата с фина готварска шпатула и ги прибираме в кутия с капак (за сладки), за да останат меки.

Лесни и вкусни Бадемови сладки с джинджифил и канела – вдъхновяващи с празнично настроение и приказен аромат!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: