Начин на приготвяне
В купа се разбиват яйцата със захарта с телена бъркалка. Сипваме прясно мляко, олио, настърган пресен корен джинджифил, ванилия и канела.
Разбърква се добре с вилица, прибавяме накрая брашното, пресято с бакпулвера през сито. Отново се разбърква на гладка кексова смес.
В хартиени кошнички сипваме по 2-3 с л от кексовата смес, наредени във форми за мъфини, но не догоре, защото се надуват.
Нареждат се чашките в широка тава и печем в загрята фурна 180°C за 20 -25 минути.
Изваждат се и охлаждаме на скара.
В купа се разбива крема сирене, пудра захар и заквасена сметана с една ванилия.
С нож за мазане се намазват отгоре мъфините и украсяваме с захарни перли.
Оставят се в хладилника да стегнат.
Вкусно и празнично!
Коментари