Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Пълнен лук със сирене

Пълнен лук със сирене

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Пълнен лук със сирене
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Много вкусно топло предястие от пълнен лук със сирене - интересно преживяване за небцето"

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава голяма
  • ементал - 150 г
  • сирене - 150 г саламурено
  • яйца - 2 бр.
  • чесън - 4 скилидки
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л.
  • копър - 1 стрък пресен
  • галета - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се изчиства и се срязва на две половинки. Внимателно се изваждат отделните люспи, за да се запазят във формата на кошнички, в които ще се пече сиренето.

Саламуреното сиренето се натрошава, а сиренето ементал се настъргва. Чесънът и копърът се нарязват на дребно. Всичко се смесва и се добавят разбитите яйца и подправките.

Лукът се пълни с готовата смес и накрая се поръсва отгоре с галета и зехтин.

Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20 минути.

След като вече е готов, пълненият лук със сирене се консумира докато е топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: