Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнен лук»Пълнен лук с постна плънка

Пълнен лук с постна плънка

Пълнен лук с постна плънка
Снимка: Руми Кускусчиева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"И на вас ви се дояде, нали?"

Необходими Продукти

  • лук - 8 глави
  • ориз - 150 г
  • моркови - 1 бр.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука от люспите. С тънък нож или лъжица издълбайте вътрешността. Бланширайте лука, като го пуснете в тенджера с вряла вода за около 5 минути.

С помощта на решетъчна лъжица го извадете.

Морковът се обелва, настъргва се и се запържва в горещо олио, към него се добавя издълбаната част от лука (нарязана на ситно), ориза, доматеното пюре и подправките, и се пържи за още около минута.

След това се долива 450 мл вода и се готви докато оризът набъбне и поеме водата.

Издълбаните глави лук се пълнят със готовата смес.

Пълненият лук се подрежда в тава, налива се два пръста вода и ястието се пече в загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

Пълненият лук с постна плънка е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: