Начин на приготвяне
Изберете възможно най-голямата глава лук. Обелете и разрежете през средата. Извадете внимателно пръстените. Посолете вътрешността на лука.
От вътрешността на лука, които не може да се пълни, нарежете на ситно, ще го използвате в каймата.
В купа сложете каймата, ситно нарязания лук. Овкусете със сол, черен пипер, чубрицата и магданоз. Объркайте хубаво каймата с подправките и лука.
Напълнете всички пръстени на лука с кайма.
Намазнете леко тавичка, в която ще печете, и наредете вече пълнения лук.
В загрята фурна на 200 градуса запичаме пълнения лук с кайма.
Докато чакате пълненият лук с кайма да се изпече, настържете си кашкавала.
Когато е готов пълнения лук с кайма, наръсете с кашкавала и отново върнете във фурната.
Изпечете до готовност.
Поднесете пълнения лук с кайма, докато е топъл.